Aksara Cinten tradhisional: Béda antara owahan

56 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrasi 1 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q178528)
 
'''Aksara Cina tradhisional''' (正體字, [[pinyin]]: zhèngtǐ zì) ikupunika sijisalah sakasatunggaling rongsaking kalih sèt aksaraaksanten standar [[basa Cina|basa CinaCinten tinulissinerat]] kontèmporèr. Sèt liyanésanèsipun yainggih ikupunika [[Hanzi prasaja]]. AksaraAksanten CinaCinten (Hanzi) tradhisional akèhkathah dipunginakaken dipigunakakéwonten ing [[Hong Kong]], [[Makau]], [[Taiwan]], lankaliyan komunitas [[Cina]] ing njaban rangkah.
 
SajeroningSalebeting lingkungan wongtiyang-wongtiyang CinaCinten, Hanzi tradhisional ugaugi karan '''AksaraAksanten angèlsisah''' utawautawi '''AksaraAksanten komplèks''' (繁體字/fantizì), utawautawi kanthi lésan '''AksaraAksanten lawaslami''' (老字/laozi).
 
SajeroningSalebeting program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggonganggé skéma pengkodhean aksaraaksanten [[Big5]].
 
Hanzi tradhisional ugaugi dipigunakakédipunginakaken sajeroningsalebeting [[basa Koréa]] ([[Hanja]]), lankaliyan aksaraaksanten-aksaraaksanten singingkang wissampun diprasajakaksedikitdipunprasajakaken disederhanakanwonten digunakan dalaming [[basa Jepang]] ([[Kanji]]).
 
== UgaPirsani delengenugi ==
* [[Aksara Cina]]
* [[Hanzi prasaja]]
 
== Pranala njabanjawi ==
* [http://www.chinese-course.com/ Ajar Panulisan Aksara Cina]
 
78

besutan