Wikipédia:Artikel pethingan/2020 07: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
(+)
Tenger: Besutan sumber
 
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan sumber
 
|link =
|border =
}}'''[[Banyu]]''' iku senyawa kang wigati kanggo kabèh wangun kauripan kang dikawruhi nganti tekan saiki ing bumi, nanging ora ing planit liya. Banyu disimbolaké kanthi H<sub>2</sub>O. Cacahé banyu kang nutupi [[bumi]] ngancik 71%. Ana 1,4 triliun [[kilomèter]] kubik (330 juta mil³) ing bumi. Banyu bisa awujud gas (uwap banyu), cuwèr (banyu) lan padhet ([[ès]]). Banyu iku siji-sijiné dat kang kanthi alami ana ing lumahing bumi sajeroning katelu wujud mau. Banyu sapérangan gedhé ana ing [[segara]] (banyu asin) lan ing lapisan-lapisan ès (ing kutub lan pucuk-pucuk [[gunung]]), nanging uga bisa ana minangka [[méga]], [[udan]], [[kali]], lumahing [[banyu tawa]], [[tlaga]], [[Uwab banyu|uwap banyu]], lan segara ès. Banyu sajeroning obyèk-obyèk mau obah miturut sawijiné pangitiran banyu, ya iku: liwat [[Panguapan|panguwapan]], [[udan]], lan ilènan banyu ing sadhuwuré lumahing [[lemah]] (''ilèn'', kalebu [[tuk]], [[kali]], [[Muara|muwara]]) tinuju [[segara]]. (''[[Banyu|Waca candhaké]]'')
 
Banyu bisa awujud gas (uwap banyu), cuwèr (banyu) lan padhet ([[ès]]). Banyu iku siji-sijiné dat kang kanthi alami ana ing lumahing bumi sajeroning katelu wujud mau. Banyu sapérangan gedhé ana ing [[segara]] (banyu asin) lan ing lapisan-lapisan ès (ing kutub lan pucuk-pucuk [[gunung]]), nanging uga bisa ana minangka [[méga]], [[udan]], [[kali]], lumahing [[banyu tawa]], [[tlaga]], [[Uwab banyu|uwap banyu]], lan segara ès. Banyu sajeroning obyèk-obyèk mau obah miturut sawijiné pangitiran banyu, ya iku: liwat [[Panguapan|panguwapan]], [[udan]], lan ilènan banyu ing sadhuwuré lumahing [[lemah]] (''ilèn'', kalebu [[tuk]], [[kali]], [[Muara|muwara]]) tinuju [[segara]]. (''[[Banyu|Waca candhaké]]'')
3.814

besutan