Edward VII: Béda antara owahan

48 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎top: ganti tembung, replaced: naminipun → namanipun using AWB)
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
}}
 
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 Novèmber]] [[1841]]-[[6 Mèi]] [[1910]]) punika ratu ing [[Karajan Manunggal|Krajan Manunggal Britania Agung lan Irlan]]. Edward punika putranipun Rani Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Victoria saking Britania Raya|Rani Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang namanipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Agung|George V]].
 
Edward gadhah prabawa salebetipun modhèrnisasi Armada Wadaya Segara Inggris, réformasi Layanan Medhis Wadya Dharat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Situs resmi saking Monarki Inggris|accessdate=2 Mèi 2010}}</ref> sarta réorganisasi prajurit Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken gegayutan saé antawisipun Britania Agung lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, mliginipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipunjuluki ''Peacemaker''. Éwadéné makaten, gegayutanipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] boten lumampah kanthi saé.
Naraguna anonim