Rasa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 sasi kepungkur
c
linkfix: file renamed on Commons
c (→‎top: éjaan, replaced: Islandia → Èslan using AWB)
c (linkfix: file renamed on Commons)
 
'''Rasa''' ( Inggris Inggris ), '''roso''' ( Inggris Inggris ; deleng bedane ejaan ), utawa '''rasa''' minangka kesan persepsi [[pangan]]an utawa [[Zat Kimia|zat]] liyane, lan ditemtokake utamane dening indra kimia sistem gustatory lan olfactory .<ref>Small DM, Green BG. A Proposed Model of a Flavor Modality. In: Murray MM, Wallace MT, editors. The Neural Bases of Multisensory Processes. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2012. Chapter 36. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92876/</ref><ref name="wol">{{Cite book|title=Sensation & perception|last=Wolfe|first=Jeremy|last2=Kluender|first2=Keith|last3=Levi|first3=Dennis|publisher=Sinauer Associates|year=2012|isbn=978-0-87893-572-7|edition=3rd|page=7}}</ref> " Sensitori trigeminal ", sing ndeteksi iritasi kimia ing [[Cangkem|tutuk]] lan [[tenggorokan]], uga suhu lan tekstur, uga penting kanggo gerakan pangerten rasa sakabèhé. Rasa panganan, bisa uga diowahi kanthi aroma [[alam]]i utawa buatan sing mengaruhi indra kasebut. Rasa minangka produk sing ora dimaksudake kanggo dikonsumsi kaya ngono, sing ditambahake ing olah-olahan kanggo menehi utawa ngowahi ambu lan / utawa rasa <ref>Regulation (EC) No 1334/2008 of the European Parliament and of the Council of 16 December 2008 on flavourings and certain food ingredients with flavouring properties for use in and on foods and amending Council Regulation (EEC) No 1601/91, Regulations (EC) No 2232/96 and (EC) No 110/2008 and Directive 2000/13/EC (Text with EEA relevance): https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:32008R1334 [[File:CC-BY_icon BY icon.svg|50x50px]] Text was copied from this source, which is available under a [[creativecommons:by/4.0/|Creative Commons Attribution 4.0 International License]].</ref> .
 
{| class="wikitable"
41

besutan