Pisuhan: Béda antara owahan

1.432 bèt wis dibusak ,  15 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
 
gawuk
===Pisuhan Khas Jawa Timuran===
tempik
Menawi priyantun Jawa Timur, utaminipun saking wetanipun kali Brantas ing Kertosono (Nganjuk), pisuhanipun luwih kasar ketimbang pisuhanipun priyantun saking budhaya Mataraman. Contonipun, samenika:
gathel
 
munyuk
Ngisinggg
edan
 
gemblung
Cuthik kemul!!!
kenthir
 
iblis
Taek, taek mbletheng
setan
 
Jancuk
 
Nggatheli, gathel
 
Bedhes, celeng
 
Jancik, Jancuk, Duanthok njaran (khusus Nganjuk)
 
Kemik
 
Wedhus
 
uasu
 
duapurmu
 
Pejuh, pejuh njaran, pejuh ngasu
 
wedhus prucul
 
Tembelek gajah
 
simbut, jembot
 
Konthol
 
Matamu suek
 
Ndhas krewak
 
Matanadabhal
 
Medaeng
 
JBT (jembut)
 
Tembelek kingkong
 
Matamu Kicer
 
Makmu KingKong
 
Jembut KingKong
 
Janchonk
 
Untumu, udhelmu, ndhasmu, raimu
 
Raimu koyok garpu/plakat
 
Gathul
 
Nyambik
 
Mbut
 
Su
 
Gidal bakar
 
Seletmu
 
Mbahmu
 
Kere
 
Konthas
 
Jembuk
 
Dlogog Njaran
 
Danthok Njaran
 
Peler
 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 
saderengipun nyuwun ngapunten ingkang katah, nggih...
 
sakmenika pisuhan tambahan saking daerah Tulungagung Ingandaya :
 
Silèt Kobong , Silet Dhobol
 
Tai Asu
 
Taek mBlènyèk
 
DAMÈN
 
Kirek
 
Tempek Mireng , Tempek di jembreng
 
Konthol ABÖH
 
ITIL / Itil Kuro / Itil nJeprak, itil = klitoris
 
TUROK / Turok Kebo
 
CELEH KEPLEH, CELIR KIPLIR (klitoris ingkang sampon kados bekicot)
 
GINDUS
 
mBok'ne Ancok
 
GATHÉL
 
itil
 
guoblok
 
peler
 
<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 
Ing Pucuk Wetan pisuhan paling lazim samenika 'Celeng'
matane picek
jancok
tempek
peju
muatane
peler
 
 
[[Category:Basa]] [[Category:Basa Jawa]] [[category:Pisuhan]]
Naraguna anonim