Kali Oder: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: tr:Oder Nehri)
c
[[Gambar:Oder_bei_Kienitz.JPG|thumb|Oder antara [[Kienitz]] lan Zollbrücke]]
[[Gambar:River_oder.jpg|thumb|Pamandhangan saka pulo Ziegenwerder ing [[Frankfurt an der Oder)]] menyang [[Słubice]] ing Polandia]]
'''Kali Oder''' ([[basa Polandia|Polandia]] lan [[basa Ceko|Ceko]] ''Odra'') iku sawijining [[kali]] sing dawané 866 [[Kilometer|km]], lan mili ngliwati [[Ceko]], [[Polandia]] lan [[Jerman]] nuju [[Segara Baltik]].
 
Awujud dadi salah satunggaling kasil [[Perang Donya II]], kali iki dadi wates antara Jerman lan Polandia, wiwit sungapan [[kali Neisse|Neisse]] nganti kutha [[Mescherin]] / [[Gryfino]] dadi watesan kulon Polandia ("[[Pawatesan Oder-Neisse]]"). Dhébit kali iki 574 m³/s, lan amarga iki kali Oder sawisé [[kali Rhein]], [[kali Donau]], [[kali Inn]] lan [[kali Elbe]] dadi kali kaping lima gedhéné ing [[Jerman]].