Sandhiwara: Béda antara owahan

56 bèt wis ditambahake ,  15 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(anyar)
 
'''Sandhiwara''' iku pagelaran kanthi lelakon. Sandhiwara bisa migunaaké [[naskah]] utawa [[improvisasi]] kanthi spontan. Sandhiwara iki kagiyaraké dèning para pemain (aktor) sing mèmba warna dadi paraga-paraga liya kaya ing rancangané. Saiki, sandhiwara ora mung dadi tontonan ing panggung wae. Akèh sandhiwara kang kagiyaraké liwat [[medhia massa]], kaya ta [[radhio]] lan [[televisi]].
 
Sandhiwara radio naté dadi kasenengané wong akèh ing [[IndonesiaJawa]] nalika ing tahun 1980-an. Sandhiwara radhio sing kondhang nalika iku antara liya:
*[[Sandhiwara radhio Trinil|Trinil]]
*[[Sandhiwara radhio Ibuku Sayang Ibuku malang|Ibuku Sayang Ibuku Malang]]
*[[Sandhiwara radhio Butir-Butir Pasir di Laut|Butir-Butir pasir di Laut]]
*[[Sandhiwara radhio Saur Sepuh|Saur Sepuh]]
*[[Sandhiwara radhio Babad Tanah Leluhur|Babad Tanah Leluhur]]
*[[Sandhiwara radhio Tutur Tinular|Tutur Tinular]]
 
==Pranala luar==
*{{en}} [http://www.playwriting101.com/ Playwriting 101]
*{{en}} [http://www.empirecontact.com/plays/ Classic Plays]
 
{{rintisan}}
3.255

besutan