Rosetta: Béda antara owahan

89 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
+ gambar
c (bot Menambah: ru:Рашид (город))
(+ gambar)
[[Image:Historical cannons in Rosetta.JPG|thumb|Mriyem saka abad kaping 19 ing Rosetta]]
'''Rosetta''' utawa '''Rashid''' ([[Basa Arab]] <big><big>رشيد‎</big></big>) iku sawijining kutha palabuhan ing [[Dèlta Kali Nil]], [[Mesir]]. Kutha iki misuwur amerga ing kéné ing taun 1799 ditemokaké [[Watu Rosetta]], sawijining prasasti ing rong basa, yaiku [[basa Yunani]] lan [[basa Mesir]] ing rong aksara. Pedunung kutha iki kira-kira ana 60.000 jiwa.