Suparto Brata: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  14 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
 
c
Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ing yaiku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise kuwi, dheweke kerep nulis [[Crita Cekak|crita cekak]], sandhiwara, utawa [[Novel|novel]]. Saliyane nulis ing satra jawa, dheweke uga nulis crita rekan ing sastra [[Indonesia]].. Malah, novel pisanan kang digawe nganggo [[Basa Indonesia|basa Indonesia]], yaiku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing koran Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawise novel iku digawe.
 
Wiwitane nulis nganggo [[basa Jawa|basa Jawa]] ing [[Kalawarti Panjebar Semangat]] ing tahun 1959. Lan nalika majalah iku nganaake sayembara, dheweke nulis [[Kaum Republik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalane dheweke nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni;;'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrane Raden Suratman Bratatanaya lan bandara Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
3.255

besutan