Saron panerus: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
typo
Tidak ada ringkasan suntingan
(typo)
[[image:Saron Panerus.JPG|frame|Saron Panerus]]
'''Saron panerus''' iku salahsiji perangkat [[gamelan Jawa]] sing ditabuh. Saron panerus iku diso'ake langsung ing wilah kayu ing loro sisi ngisore. Ing laras [[slendro]], saron panerus diarani [[Peking, gamelan|PèkingPeking]].
 
==Wujud==
Iki jinis saron sing paling cilik. Ana 2 jinis saron panerus yaiku [[pelog panerus]] lan [[slendro panerus]]. 2 jinis piranti [[panerus]] iki nduwenduwé laras bedabéda-bedabéda. PenabuhePenabuhé luwih cilik dibandingtinimbang penabuh saron liyaneliyané, sing apik digawe saka tanduksungu kebo.
 
==Wilah==
Wilah saron panerus iki luwih cilik dibandingtinimbang [[saron barung]] lan [[demung]] ningnanging wilahewilahé luwih kandel. Wilah sing luwih dhuwur swaraneswarané, ukuraneukurané luwih cilik. Wilah saron panerus uga ana 7, sing paling cilik dawanedawané sekitarwatara 18 cm lan lebaramba 4 cm.
 
==Swara==
Saron panerus nduwenduwé swara luwih dhuwur sesak [[oktaf]] dibandingdibandingaké karo saron barung.
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
Naraguna anonim