Tony Blair: Béda antara owahan

1.240 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+ sithik
(pambuka saka id)
 
(+ sithik)
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Skotlandia]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatan antawis [[2 Mei]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé dhaérah pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Partai Buruh (Britania Raya)|Partai Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbeta Partai Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwosi déning [[Partai Konservatif (Britania Raya)|Partai Konservatif]]. Blair arupi mantan Perdhana Mentri saking Partai Buruh kanthi wakdal mangku jabatan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin partai kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
Partainipun sampun menangaken swantun mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mei]] [[2005]].
 
Blair naté marak dhateng [[Jakarta]] tanggal [[29 Maret]] 2006. Kunjungan puniki arupi kunjungan pisanan déning [[Perdhana Mentri Britania Raya]] dhumateng [[Asia Kidul-wétan]] salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana Mentri Britania Raya pungkasan ingkang marak dhateng Jakarta inggih punika [[Margaret Thatcher]] ing taun [[1985]].
 
== Titel lan Pangurmatan ==
 
* Anthony Charles Lynton Blair, (1953–1983)
* Anthony Charles Lynton Blair, [[Esquire|Esq]], MP (1983–1994)
* [[The Right Honourable|The Rt Hon]] Anthony Charles Lynton Blair, MP (1994–2007)
* The Rt Hon Anthony Charles Lynton Blair (2007–)
 
=== Pangurmatan ===
 
* [[Privy Council of the United Kingdom|Privy Councillor]] (1994)
 
== Karyanipun ==
 
*Blair, Tony (2003). ''Iraq's Weapons of Mass Destruction: The Assessment of the British Government'' Diane Publishing, ISBN 0-7567-3102-X
*Blair, Tony (2002). ''The Courage of Our Convictions'' Fabian Society, ISBN 0-7163-0603-4
8.252

besutan