Gunung ès: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (Gunung es dipun-alihaken menyang Gunung ès)
c
[[Gambar:Iceberg Ilulissat.jpg|thumb|Sawijining (pucuking) gunung ès]]
 
'''Gunung ès''' ([[Basa Walanda|Walanda]]: ''ijsberg''; [[Basa Inggris|Inggris]]: ''iceberg'') iku sawijining bongkahan [[es]] gedhé sing ngambang ing segara ucul. Déné [[densitas]] ès (920 kg/m3) luwih cilik tinimbang [[banyu sagara]] (1025 kg/m3), mula kurang luwih 90% volume gunung ès papané ana sangisoring banyu. Mulané ing basa Eropah contoné ing basa Inggris utawa basa Walanda ada ukara ''tip of the iceberg'' utawa ''top van de ijsberg'' sing tegesé "pucaké gunung ès", kanggo nandhakaké yèn sawijining masalah iku namung katon sithik waé.