Słubice: Béda antara owahan

1.024 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
+ kothak info
(+ interwiki)
(+ kothak info)
{| cellpadding="2" style="float: right; width: 307px; background: #e3e3e3; margin-left: 1em; border-spacing: 1px;"
! Lambang
! Peta
|- style="background: #ffffff; text-align: center;"
| style="width: 145px;" | [[Gambar:POL Słubice COA.svg|140px|Lambang {{PAGENAME}}]]
| style="width: 145px;" | [[Gambar:Lokasi Slubice.PNG|160px|Lokasi {{PAGENAME}} ing Polandia]]
|-
! colspan="2" | Data dasar
|- style="background: #ffffff;"
| Provinsi: || [[Provinsi Lubusz]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 185 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Pedunung]]: || 16.900 <small>''(2004)''</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaran motor: || <tt>FSL</tt>
|- style="background: #ffffff;"
| Alamat<br />balé kutha: || ul. Akademicka 1<br />69-100 Słubice
|- style="background: #ffffff;"
| Situs web resmi: || [http://www.slubice.pl/ www.slubice.pl]
|-
! colspan="2" | Politik
|- style="background: #ffffff;"
| Walikota: || Ryszard Bodziacki (2006)
|}
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jèrman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polandia]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé pedunung 16.900 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polandia|basa Polandia modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebut ing piagem kutha Frankfurt sing ditulis ing tahun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos watesanpawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[Polandia]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains Polandia-Jerman [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jèrman, utamané saka Frankfurt an der Oder, kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polandia") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang ékonomi lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparadiparani para wisatawan Jèrman.
 
[[Kategori:Kutha ing Polandia]]