Rgwéda: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
typo
c (bot Menambah: bs:Rgveda)
c (typo)
'''''Rgwéda''''' utawa diucapaké '''''Regwéda''''' ([[basa Sangskreta|SangkretaSangskreta]] ''ṛgveda''; [[aksara Dewanagari|Dewanagari]] ऋग्वेद; [[Hanacaraka|aksara Jawa]] [[Image:Rgweda-Jawa.png|80px]]; aksara Bali [[Image:Rgweda-Bali.png|80px]]) iku sawijining kolèksi tèks-tèks himne kuna ing basa Wéda Sangskreta lan ditujokaké marang para Jawata. Tèks iki kalebu papat tèks suci agama Hindu utama (''śruti'') sing diarani ''caturwéda''. Saiki, tèks iki dimuléni déning umat Hindu saindenging jagad, utamané ing [[India]] lan [[Nepal]]. Pada-pada saka kitab iki dienggo ngaji nalika dedonga, sembahyangan lan acara-acara resmi utawa agama liyané.
 
Tembung Rgwéda iku sawijining kompositum (''kata majemuk'' ing basa Indonésia) sing kalebu jenis ''tatpuruṣa'' lan tegesé "puja" lan "kawruh".