Sapardi Djoko Damono: Béda antara owahan

50 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
bot Menambah: ru:Джоко Дамоно, Сапарди; kosmetik perubahan
c (update)
c (bot Menambah: ru:Джоко Дамоно, Сапарди; kosmetik perubahan)
'''Sapardi Djoko Damono''' (miyos [[20 Maret]] [[1940]] wonten ing [[Kutha Surakarta|Surakarta]]), punika satunggiling [[pujangga]] [[Indonesia]] ingkang pinunjul.
Wonten ing taun [[1986]] piyambakipun pikantuk penghargaan SEA Write Award. Piyambakipun naté ngasta wonten ing bidang [[sastra]] ing [[Universitas Indonesia]].
 
== Babad slira ==
Sapardi Djoko Damono kathah nampi bebungah. Nalika taun [[1986]] SDD pikantuk anugerah [[SEA Write Award]]. Panjenenganipun ugi panampi bebungah Achmad Bakrie nalika taun [[2003]]. Panjenenganipun punika salah satunggiling pangadeg [[Yayasan Lontar]].
 
== Karya ==
Sajak-sajak SDD, mekaten panjenenganipun asring dipunjuluki, sampun dipunpertal dhumateng manéka basa. Dumugi sapuniki sampun wonten wolung kempalan puisinipun ingkang dipunterbitaken. Panjenenganipun boten namung nyerat puisi, nanging ugi mertalaken manéka karya asing, nyerat [[esei]], sarta nyerat sapérangan kolom/artikel ing layang kabar, kalebet kolom [[bal-balan]].
 
* "Babad Tanah Jawi" (2005; nyunting sesarengan Sonya Sondakh, pertalan basa Indonésia saking vèrsi [[basa Jawa]] karya [[Yasadipura]], Balai Pustaka 1939).
 
== Pranala Jawi ==
* {{id}}[http://www.tokohindonesia.com/ensiklopedi/s/sapardi-damono/index.shtml Profil ing TokohIndonesia.com]
* {{id}}[http://www.kompas.co.id/kompascetak/read.php?cnt=.kompascetak.xml.2008.02.17.02365572&channel=2&mn=27&idx=27 Artikel ngenani acara Puisi Cinta Sapardi Djoko Damono] saking Kompas Online, dipun aksès 19 Februari 2008.
 
{{DEFAULTSORT:Damono, Sapardi Djoko}}
 
[[Kategori:Lair 1940]]
[[kategoriKategori:Wong urip]]
[[Kategori:Pujangga Indonesia]]
[[Kategori:Rintisan umum]]
[[en:Sapardi Djoko Damono]]
[[id:Sapardi Djoko Damono]]
[[ru:Джоко Дамоно, Сапарди]]
40.539

besutan