Selat Makassar: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  13 taun kepungkur
c
typo
(a)
 
c (typo)
'''Selat Makassar''' iku [[selat]] sing dumunung ing antara pulo [[Kalimantan]] lan [[Sulawesi]] ing [[Indonesia]]. Selat iki uga ngubungaké [[Segara Sulawesi]] ing sisih lor karo [[Segara Jawa]] sing ana ing sisih kidul. Selat Makassar klebu kategori segara jero lan minangka salah siji [[Alur Segara Kapulauan Indonesia|ALKI]].
 
Kutha plabuhan utama ing selat iki yaiku [[Balikpapan]], [[Makassar]], lan [[Kutha Palu|Palu]]. Papan iki uga dadi lokasi tibané pesawat [[Adam Air PenerbanganPamaburan 574]] sing niwasaké 102 penumpang lan awak pesawat ing tanggal [[1 Januari]] [[2007]].
 
{{indo-geo-stub}}
78.625

besutan