Kreta: Béda antara owahan

44 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
bot Menambah: th:ครีต; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: stq:Kreta)
c (bot Menambah: th:ครีต; kosmetik perubahan)
|name_local = Περιφέρεια Κρήτης
|image_map = GreeceCrete.png
|prefec = [[Chania Prefecture|Chania]]<br />[[Heraklion Prefecture|Heraklion]]<br />[[Lasithi]]<br />[[Rethymno Prefecture|Rethymno]]
|Ibukutha = [[Heraklion]]
|populasi = 623666
|website = [http://www.crete-region.gr/ www.crete-region.gr]
}}
[[ImageGambar:Crete typical landscape.jpg|thumb|310px|Mangsa panas ing Kreta]]
[[ImageGambar:Crete location map.png|thumb|310px|Yunani lan Kreta]]
'''Crete''' ([[basa Yunani]]: Κρήτη — [[Romanization of Greek|transliterasi klasik]]: ''Krētē'', modern Greek transliterasi Yunani modern: ''Kríti''; [[Latin klasik]] ''Crēta'', [[Latin Vulgar]] ''Candia'') kuwi sawiji saka telulas ''periphery'' ing [[Yunani]]. Kreta uga minangka pulo kang paling gedhé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pesagi) lan [[pulo]] paling gedhe kalima ing [[Segara Mediteran]].
 
Kreta minangka pusat peradaban [[Minoan]] (ca. [[26th century BCE|2600]]–[[1400s BCE|1400 BC]]), peradaban kuna [[Yunani]] lan [[Eropah]].
 
== Sajarah ==
{{main|Sajarah Kreta}}
 
-->
 
== Geografi ==
{{Infobox Greek Isles
|name = Kreta
|elevation = 2456
|periph = Kreta
|prefect = [[Chania Prefecture|Chania]]<br />[[Heraklion Prefecture|Heraklion]]<br />[[Lasithi]]<br />[[Rethymno Prefecture|Rethymno]]
|capital = [[Heraklion]]
|population = 623666
*[[Georgios Samaras]] ([[1985]]) footballer
-->
== Kutha wigati ==
Kutha-kutha wigati ing Kreta antara liya:
 
*[[Sitia]] (14,338 pedunung)
 
== Organisasi Politik ==
Pulo Kreta yakuwi sawijining [[periphery ing Yunani|periphery]] ing Yunani, dumadi saka papat [[Prefecture ing Yunani|prefecture]] ([[basa Yunani]]: νομοί):
*[[Chania Prefecture|Chania]]
-->
 
== Pranala jaba ==
*{{wikitravel}}
*[http://www.crete-region.gr Region Kreta]
|}
 
[[CategoryKategori:Kreta|*]]
[[CategoryKategori:Pulo ing Yunani]]
[[CategoryKategori:Pulo ing Segara Tengah]]
[[CategoryKategori:Pulo ing Segara Aegea]]
[[CategoryKategori:Periphery ing Yunani]]
[[CategoryKategori:Turisme ing Yunani]]
[[CategoryKategori:NUTS 2 statistical regions of the European Union]]
 
[[ar:كريت]]
[[sv:Kreta]]
[[szl:Kreta]]
[[th:ครีต]]
[[tr:Girit]]
[[uk:Крит]]
40.556

besutan