Saddam Hussein: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
bot Menambah: zh-min-nan:Saddam Hussein; kosmetik perubahan
c (bot Mengubah: ku:Sedam Huseyn)
c (bot Menambah: zh-min-nan:Saddam Hussein; kosmetik perubahan)
'''Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti''' ([[Basa Arab|Arab]]: <big><big>صدام حسين عبد المجيد التكريتي‎ </big></big>Saddām Husayn Aabdu-Al-majīd al-tikrītī[1]; [[28 April]] [[1937]] – [[30 Desember]] [[2006]]) iku [[Presiden Irak|Presiden]] [[Irak]] ing période [[16 Juli]] [[1979]] nganti [[9 April]] [[2003]], nalika dhèwèké mlayu amerga Irak diinvasi pasukan koalisi ing taun 2003. Minangka pemimpin Irak lan kepala [[Partai Ba'ath]], Saddam nglakoni kawicaksanan pan-Arabisme sekulèr, modèrnisasi ékonomi, lan sosialisme Arab. Dhèwèké dadi presiden Irak ing taun 1979 lan diukum pati ing taun 2006 minangka ukuman gantung.
 
Ing basa Arab, jeneng ''Saddam'' tegesé ''wong sing sirahé atos'' utawa ''koppig'' utawa ''sing nantang'' (ing Irak jeneng iki uga dienggo kanggo bumper montor).
{{Link FA|ru}}
 
[[Kategori:Lair 1937]]
[[Kategori:Pati 2006]]
 
{{Link FA|ru}}
 
[[af:Saddam Hussein]]
[[zh:萨达姆·侯赛因]]
[[zh-classical:薩達姆·海珊]]
[[zh-min-nan:Saddam Hussein]]
[[zh-yue:薩達姆侯賽因]]
38.817

besutan