Bendungan Aswan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  12 taun kepungkur
typo
c (Bendhungan Aswan dipun-alihaken menyang Bendungan Aswan: pasang aksara)
(typo)
[[Gambar:Lake Nasser location.png|thumb|right|250px|Peta sing nuduhake lokasi bendungan (tlaga Nasser)]]
 
'''Bendungan Aswan''' iku [[wadhuk]] sing dumunung ing kutha [[Aswan]], [[Mesir]]. Kutha Aswan iku kutha ing "[[Katarak kali Nil|katarak]]" [[kali Nil]] ing Mesir. Loro dham mbendung kali ing titik iki: '''Bendungan TinggiDhuwur Aswan''' ([[basa Arab]] '''السد العالي'''; alih aksara: ''as-Sad al-'Aly'') sing luwih anyar lan '''Bendungan Aswan''' sing lawas utawa '''Bendungan Cendhèk Aswan'''.
 
Tanpa dibendung, kali Nil bakal banjir saben taun ing mangsa panas, amarga banyu saka Afrika Wétan mili mlebu ing kali iki. Banjir-banjir iki nggawa akèh dat nutrisi lan mineral sing agawé lemah ing saubengé kali Nil dadi subur lan idéal dadi tlatah tetanèn.
78.625

besutan