Kasultanan Demak: Béda antara owahan

31 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
bot Menambah: ja:ドゥマク王国; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: ca:Sultanat de Demak)
c (bot Menambah: ja:ドゥマク王国; kosmetik perubahan)
'''Kasultanan Demak''' dibangun dening [[Raden Patah]] taun 1481 [[Masehi|M]] utawa 1403 [[taun Saka]]. Dhaerah iki sedurunge dadi bagian [[Majapahit]] ning wektu kedadeyan perang sedulur ing Majapahit taun 1478, pusat [[karajan]] Majapahit dipindah neng Keling lantes pindah maneh neng Daha.
 
== Raja-raja ==
*[[Raden Patah]] 1481 - 1518
*[[Pati Unus]] 1518 - 1521
*[[Arya Penangsang]] 1561
 
== Demak ambruk ==
Sepeninggal Sultan Trenggana taun 1546 neng peperangan penaklukan dhaerah [[Pasuruan]], tahta Demak dadi rebutan. Sunan Prawata sing munggah dadi Sultan ditentang akeh wong termasuk Adipati-Adipati, antarane [[Pangeran Seda Lepen]] adine Sultan Trenggana. Adipati Jipang yaiku Arya Penangsang uga sing melu nentang Sunan Prawata. Sunan Prawata akhire tewas dening Aria Penangsang.
 
 
{{Karajan ing Jawa}}
 
[[Category:Kerajaan]] [[Category:Daftar kerajaan ing Nusantara]] [[Category:Kasultanan Demak]]
[[Kategori:Kerajaan]]
[[Kategori:Daftar kerajaan ing Nusantara]]
[[Kategori:Kasultanan Demak]]
 
[[ca:Sultanat de Demak]]
[[en:Sultanate of Demak]]
[[id:Kesultanan Demak]]
[[ja:ドゥマク王国]]
39.649

besutan