Angkup: Béda antara owahan

31 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c
typo
c (typo)
[[File:Petal-sepal.jpg|thumb|Tetramerous flower of ''[[Ludwigia|Ludwigia octovalvis]]'' showing petals and sepals.]]
{{Copyedit | date=June 2009 }}
'''Sepal''' (saka [[Basa Latin]] ''separatus'' "separate" + ''petalum'' "petal") utawa '''kelopak kembang''', iku bagéan saka [[kembang]] jinis [[angiosperms]] (tetanduran ngembang). Sepal akèh-akèhé awarna [[ijo]] lan dununé ana ing sangisoré ''[[petal]]''. Minangka bagéa sing nyawiji sepal nyawiji arupa '''''calyx''''' utawa kelopak, lan sakumpulan petal diarani ''corolla'' utawa godhong mahkota. Sawisé digabung, loro wangun iki dijenengaké '''''perianth''''' (mahkota?) saka sawijining kembang.
<!--
78.624

besutan