Ezra: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: simple:Book of Ezra)
c
Kitab Ezra iku terusané kitab [[II Babad|Babad]], lan bisa dibagi kaya mengkéné:
 
# Grup ping pisan iku wong-wong buwangan Yahudi sing mulih saka Babel menyang Yerusalem, ngestoakengestokaké dhawuhé Kores, raja [[Persia]].
# [[Baitallah]] (Dalem Gusti) ing Yerusalem dibangun manèh lan dislameti. Banjur dienggo nglakoni ibadat manèh.
# Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong [[Yahudi]] liyané sing bali menyang Yerusalem. Grup iki digiring déning [[Imam]] Ezra, sawijining ahli [[hukum]] Gusti. Ezra ngrewangi nata manèh kauripaning wong cilik ing bidhang [[agama]] lan sosial, supaya bisa ngreksa warisan rohani [[Israel]].