Tata jeneng binomial: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
bot Menambah: ms:Tatanama binomial; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: scn:Numinclatura binumiali)
c (bot Menambah: ms:Tatanama binomial; kosmetik perubahan)
'''Tata jeneng binomial''' (''binomial nomenclature'') iku sistem formal pawèwèh jeneng spesies (utamané ing lingkup zoologi), tata jeneng binèr utawa ''binary nomenclature'' (utamané ing lingkungan botani), utawa sistem klasifikasi binomial (''binomial classification system''). Intisari saka sitem iki yaiku saben spesies diwènèhi jeneng ing [[basa Latin]] lan dumadi saka rong bagéan, saéngga populèr minangka '''jeneng Latin''' utawa '''jeneng saintifik'''.
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.curioustaxonomy.net/index.html Curiosities of Biological Nomenclature]
* [http://www.hcs.ohio-state.edu/hcs/TMI/HORT234/Nomenclature.html The Language of Horticulture]
 
[[CategoryKategori:Biologi]]
 
[[af:Binomiale naam]]
[[lt:Binarinė nomenklatūra]]
[[map-bms:Tatajeneng binomial]]
[[ms:Tatanama binomial]]
[[nds:Bioloogsche Nomenklatur]]
[[nl:Binomiale nomenclatuur]]
38.965

besutan