Alih aksara: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (Transliterasi dipun-alihaken menyang Alih aksara: Jawa)
c
'''Alih aksara''', utawa kadhangkala disebut '''transliterasi''' iku pengalihan jinis aksara menyang jinis aksara liyané. Upamané alih aksara saka [[aksara Jawa]] menyang [[aksara Latin]], saka [[aksara Jawi|aksara Jawi]] menyang aksara LatinsakaLatin saka [[aksara Arab]] menyang aksara Latin utawa saka aksara [[Sirilik]] menyang aksara Latin.
 
Ana rong jinis wangun alih aksara, yaiku [[alih aksara diplomatik]] lan [[alih aksara kritis]]. Jroning wangun alih aksara sing pisanan iki ana rélasi 1:1 saka aksara asal menyang aksara tujuan, d'enédéné sing sijiné ora.
 
== Deleng uga ==