Gendéra Indonésia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
c
bot Menambah: mk:Знаме на Индонезија; kosmetik perubahan
c (bot Mengubah: it:Bandiera dell'Indonesia)
c (bot Menambah: mk:Знаме на Индонезија; kosmetik perubahan)
Ditilik saka kaca tingal sajarah, wiwit biyèn werna abang lan putih kaloroné ngandhut makna sing suci. Werna abang mèmper karo werna gula jawa/gula aren lan werna putih mèmper karo werna [[sega]]. Rong bahan iki dadi bahan utama ing masakan Indonésia, utamané ing pulo [[Jawa]]. Nalika [[Karajan Majapahit]] berjaya ing [[Nuswantara]], werna panji-panji sing dipigunaaké yaiku abang lan putih (umbul-umbul abang putih). Wiwit biyèn werna abang lan putih iki déning [[wong Jawa]] dipigunaaké kanggo upacara slametan kandhutan bayi sawisé umuré patang sasi ing njeron rahim arupa bubur sing diwènèhi werna abang separo. Wong Jawa percaya yèn [[meteng|ngandhut]] iku diwiwiti nalika manunggalé unsur abang minangka lambang ibu, yaiku [[getih]] sing wutah nalika sang jabang bayi lair, lan unsur putih minangka lambang bapak, sing ditandur ing guwa garba.
 
== Peraturan ngenani Gendéra Abang Putih ==
 
[[UUD '45]] pasal 35
:''Gendéra Negara Indonésia yaiku Sang Abang Putih''.
 
[[Peraturan Pemerintah]] No.40/1958 ngenani Gendéra Kabangsan Républik Indonésia
 
== Kamèmperan karo gendéra negara liya ==
Gendéra iki mèmper karo gendéra negara [[Gendéra Monako|Monako]] lan [[Gendéra Solothum|Solothum]] sing nduwèni werna padha nanging rasioné béda, saliyané iku gendéra iki uga mèmper karo [[Gendéra Polandia]] sing nduwèni werna sing padha nanging wernané walikan.
 
== Referensi ==
{{Reflist}}
 
== Galeri ==
<gallery caption="Abang putih (kaya Gendéra Indonésia)" perrow="5" style="float:left">
Gambar:Flag of Monaco.svg|[[Gendéra Monako]]
Gambar:Flag of Canton of Solothurn.svg|Gendéra Kanton [[Solothum]] ing [[Swiss]]
Gambar:Flag of Salzburg.svg|Gendéra [[Salzburg]], [[Austria]]
Gambar:Flag of Wien.svg|Gendéra [[Vienna]], [[Austria]]
Gambar:Flag of Vorarlberg.svg|Gendéra [[Vorarlberg]], [[Austria]]
</gallery>
 
<gallery caption="Putih abang (walikan karo Gendéra Indonésia)" perrow="5" style="float:left">
Gambar:Flag of Poland.svg|[[Gendéra Polandia]]
Gambar:Flag of Bohemia.svg|[[Gendéra Bohemia]]
Gambar:Flag of Honda.svg|Gendéra [[Honda]], [[Tolima]]
Gambar:Flag of Tirol.svg|Gendéra [[Tyrol]], [[Austria]]
Gambar:Flag of Oberösterreich.svg|Gendéra [[Upper Austria]], [[Austria]]
</gallery>
 
<gallery caption="Gendéra sing mèmper (migunakaké dwiwerna Abang lan Putih)" perrow="5" style="float:left"><!--[[:en:Gallery of flags by similarity#Red .28or maroon.29 and white-->
Gambar:Flag of Chile.svg|[[Gendéra Chili]]
Gambar:Naval Ensign of Albania.svg|Gendéra kapal [[Albania]]
Gambar:Flag of Cantabria.svg|Gendéra [[Cantabria]], [[Spanyol]]
Gambar:Flag of Gibraltar.svg|[[Gendéra Gibraltar]]
Gambar:Flag of Greenland.svg|[[Gendéra Greenland]]
Gambar:Flag of England.svg|[[Gendéra Inggris]]
Gambar:Flag of Georgia.svg|[[Gendéra Georgia]]
Gambar:Flag of Malta.svg|[[Gendéra Malta]]
Gambar:Flag of Brandenburg.svg|Gendéra [[Brandenburg]], [[Jèrman]]
Gambar:Flag of Singapore.svg|[[Gendéra Singapura]]
Gambar:Flag of Guernsey.svg|[[Gendéra Guernsey]]
Gambar:Flag of Jersey.svg|[[Gendéra Jersey]]
Gambar:Ulster banner.svg|[[Gendéra Irlandia Lor]]
</gallery>
 
<gallery caption="Negara-negara Arab" perrow="5" style="float:left">
Gambar:Flag of Bahrain.svg|[[Gendéra Bahrain]]
Gambar:Royal Standard of Barhain.png|[[Raja Bahrain|Gendéra raja Bahrain]]
Gambar:Flag of Bahrain (1932 to 1972).svg|[[Gendéra Bahrain]] 1932 - 1972.
Gambar:Flag of Bahrain (1820-1932).png|[[Gendéra Bahrain]] 1820 - 1932.
Gambar:Flag of Bahrain (before 1820).png|[[Gendéra Bahrain]] sadurungé 1820
Gambar:Flag of Kuwait 1899.png|[[Gendéra Kuwait]] 1899-1909
Gambar:Flag of Kuwait 1909.png|[[Gendéra Kuwait]] 1909-1915
Gambar:Flag of Kuwait 1915.png|[[Gendéra Kuwait]] 1915-1961
Gambar:Flag_of_Abu_Dhabi.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Abu Dhabi
Gambar:Flag_of_Ajman.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Ajman
Gambar:Flag_of_Dubai.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Dubai
Gambar:Flag_of_Ras_al-Khaimah.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Ras al-Khaimah
Gambar:Flag_of_Sharjah.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Sharjah
Gambar:Flag_of_Umm_al-Qaiwain.svg|[[Gendéra Uni Emirat Arab]] - Umm al-Qaiwain
</gallery>
 
[[ko:인도네시아의 국기]]
[[lt:Indonezijos vėliava]]
[[mk:Знаме на Индонезија]]
[[ms:Bendera Indonesia]]
[[nl:Vlag van Indonesië]]
38.817

besutan