Wangsi: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Suling''' iku salah siji piranti musik sing ditiup, fungsine kanggo nambah swara-swara ing melodi. Ing musik gamelan Jawa suling iku nduwe 2 laras yaiku:Slendro lan [[Pelog]...)
 
c
'''Suling''' iku salah siji piranti musik sing ditiupdisebul, fungsine kanggo nambah swara-swara ing melodi. Ing musik [[gamelan Jawa]] suling iku nduwe 2 laras yaiku:[[Slendro]] lan [[Pelog]].
 
==Wujud==
Digawe saka [[pring]], dawane sekitarkira-kira setengah meter.
 
==Swara==
Swara suling dihasilkedikasilaké akibatamarga rongga [[udaraangin]] digetarkedigeterake liwat tiupansebulan udaraangin. [[Frekuensi gelombang]]e tergantunggumantung karo ukuran dawa rongga udaraangin sing digetarkedigeterake.
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
3.255

besutan