Kendhang: Béda antara owahan

300 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
==Swara==
AnaAkeh 5jinis swara sing isa dikasilke saka piranti kendhang iki yaiku antarane:
*'''Dlong''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gede (kecuali [[kendhang ketipung]]), ditabuh nganggo kabeh jari lan sebageyan tapak tangan sing langsung dilepas. Swara iki nduwe nada paling rendah.
*'''Dhah''': swara iki metu saka sisi utawa pinggir bageyan kendhang sing gede (kecuali kendhang ketipung), ditabuh nganggo kabeh jari lan sebageyan tapak tangan sing langsung dilepas.
*'''Thung''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gede, ditabuh nganggo jari sing langsung dilepas. Yen neng kendhang ketipung, swara iki metu saka bageyan kendhang sing gede ning ditabuh nganggo ibu jari utawa jari telunjuk sing langsung dilepas.
*'''Ket''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gede, ditabuh nganggo ujung jari utamane ujung jari telunjuk, jari tengah karo jari manis lan ora langsung dilepas (tetep nempel) utawa nutup.
*'''Tong''': swara iki metu saka sisi utawa pinggir bageyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo ujung jari tengah lan jari manis lan langsung dilepas.
*'''Tak''': swara iki metu saka bageyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo kabeh jari lan sebageyan tapak tangan lan ora dilepas utawa tetep nempel, sementara tapak tangan kanan nempel neng bageyan kendhang sing gede. Swara iki nduwe nada paling dhuwur.
 
 
8.964

besutan