Kendhang: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
Piranti [[gamelan]] iki fungsine kanggo ngatur irama utamane yen arep ngerobah irama uga kanggo ngatur tempo musik ben ajeg. Kendhang uga kadang kanggo tandha babak-babak ing rangkeyan musik gamelan lan ing bagian akhir/penutup swara [[suwukan]].
==Jinis swara lan cara nabuh==
==Swara==
Akeh jinis swara sing isa dikasilke saka piranti kendhang iki yaiku antarane:
*'''Dlong''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gede (kecuali [[kendhang ketipung]]), ditabuh nganggo kabeh jari lan sebageyan tapak tangan sing langsung dilepas. Swara iki nduwe nada paling rendah.
8.964

besutan