Kendhang: Béda antara owahan

95 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
 
==Jinis==
Ana 4 jinis kendhang sing umum dienggo neng gamelan yaiku: (urutan saka sing paling gede ukurane)
*[[Kendhang gendhing]] utawa [[kendhang ageng]], nduwe nada swara paling rendah
*[[Kendhang batangan]] utawa [[ciblon]]
*[[Kendhang wayangan]]
*[[Kendhang ketipungbatangan]] utawa [[ciblon]]
*[[Kendhang ketipung]], nduwe nada swara paling dhuwur
 
==Fungsi==
8.964

besutan