Kendhang: Béda antara owahan

205 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Image:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|240px|Kendang - saka Commons]]
'''Kendhang''' iku salahsijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara tapak tangan karo jari-jari, dadi ora nganggo [[tabuh]]. Neng musik modern, piranti iki digolongke piranti [[perkusi]]. Kendhang diso'ake neng wadah penyangga saka kayu sing wujude memper huruf '''Y'''.
 
==Wujud==
Wujude méh silinder, simetris, ing salah siji sisih radha gede dibanding sisih lawane. SwaraBageyan sing radaluwih gede umume disoake ing sisih kanan penabuh. Kendhang iki ukurane luwih cilik dibanding [[bedhug]].
 
==Jinis==
8.964

besutan