Kendhang: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
 
==Fungsi==
Piranti [[gamelan]] iki fungsine kanggo ngatur irama utamane yen arep ngerobahngowahi irama uga kanggo ngatur tempo musik ben ajeg. Kendhang uga kadangkadhang kanggo tandha babak-babak ing rangkeyanreroncèn musik gamelan lan ing bagianpérangan akhir/penutup swara [[suwukan]].
 
==Jinis swara lan cara nabuh==
Akeh jinis swara sing isa dikasilke saka piranti kendhang iki yaiku antarane:
3.255

besutan