Kendhang: Béda antara owahan

26 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
 
==Jinis swara lan cara nabuh==
Akeh jinis swara sing isa dikasilkedikasilake saka piranti kendhang iki yaiku antarane:
*'''Dlong''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gedegedhe (kecualikejaba [[kendhang ketipung]]), ditabuh nganggo kabeh jaridriji lan sebageyan tapak tangantlapakan sing langsung dilepasdiculake. Swara iki nduwe nada paling rendahcendhek.
*'''Dhah''': swara iki metu saka sisi utawa pinggir bageyan kendhang sing gedegedhe (kecualikejaba kendhang ketipung), ditabuh nganggo kabeh jaridriji lan sebageyan tapaktlapakan tangan sing langsung dilepasdiculake.
*'''Thung''': swara iki metu saka tengah bageyan kendhang sing gedegedhe, ditabuh nganggo jari sing langsung dilepasdiculake. Yen nenging kendhang ketipung, swara iki metu saka bageyan kendhang sing gedegedhe ning ditabuh nganggo ibu jarijempol utawa jaridriji telunjukpanuding sing langsung dilepasdiculake.
*'''Ket''': swara iki metu saka perangan tengah bageyan kendhang sing gedegedhe, ditabuh nganggo ujungpucuk jaridriji utamane ujungpucuk jaridriji telunjukpanuding, jaridriji tengahpanunggul karo jaridriji manis lan ora langsung dilepasdiculake (tetep nempel) utawa nutup.
*'''Tong''': swara iki metu saka sisi utawa pinggir bageyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo ujungpucuk jaridriji tengahpanunggul lan jaridriji manis lan langsung dilepasdiculake.
*'''Tak''': swara iki metu saka bageyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo kabeh jari lan sebageyan tapaktlapakan tangan lan ora dilepasdiculake utawa tetep nempel, sementaradene tapaktlapakan tangan kanantengen nempel nenging bageyan kendhang sing gedegedhe. Swara iki nduwe nada paling dhuwur.
 
==Notasi==
3.255

besutan