Kasultanan Demak: Béda antara owahan

670 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Kasultanan Demak''' dibangun dening Raden Patah taun 1478. {{rintisan}} <br clear=all> <center> {| id="toc" style="margin: 0 2em 0 2em;" |- | align="center" style="font-size: ...)
 
'''Kasultanan Demak''' dibangun dening [[Raden Patah]] taun 1481 [[Masehi|M]] utawa 1403 [[taun Saka]]. Dhaerah iki sedurunge dadi bagian [[Majapahit]] ning wektu kedadeyan perang sedulur ing Majapahit taun 1478, pusat [[karajan]] Majapahit dipindah neng Keling lantes pindah maneh neng Daha.
 
==Raja-raja==
*[[Raden Patah]] 1481 - 1518
*[[Pati Unus]] 1518 - 1521
*[[Sultan Trenggana]] 1521 - 1546
*[[Sunan Prawoto]] 1546 - 1561
*[[Arya Penangsang]] 1561
 
==Demak ambruk==
Adipati Pajang [[Joko Tingkir]] sing uga mentu Sultan Terenggono njalin koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasil nyingkirake Arya Penangsang. Joko Tingkir lantes mbangun [[Kasultanan Pajang]] lan nyandang gelar Sultan Adiwijaya.
 
 
8.964

besutan