Kasultanan Demak: Béda antara owahan

680 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
 
==Demak ambruk==
Sepeninggal Sultan Trenggana taun 1546 neng peperangan penaklukan dhaerah [[Pasuruan]], tahta Demak dadi rebutan. [[Sunan Prawoto]] sing munggah dadi Sultan ditentang akeh wong termasuk Adipati-Adipati, antarane [[Pangeran Seda Lepen]] adine Sultan Trenggana. Adipati Jipang yaiku Arya Penangsang uga sing melu nentang Sunan Prawoto. Sunan Prawoto akhire tewas dening Aria Penangsang.
Adipati Pajang [[Joko Tingkir]] sing uga mentu Sultan Terenggono njalin koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasil nyingkirake Arya Penangsang. Joko Tingkir lantes mbangun [[Kasultanan Pajang]] lan nyandang gelar Sultan Adiwijaya.
 
Arya Penangsang munggah dadi panguasa ning uga ditentang akeh wong antarane Adipati Pajang yaiku [[Joko Tingkir]]. [[Joko Tingkir]] sing uga mantu Sultan Terenggono ngerasa yen istrine luwih nduwe hak tahta kasultanan tinimbang Arya Penangsang, Joko Tingkir lantes mbangun koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasil nyingkirake Arya Penangsang lan Kasultanan Demak akhire ambruk.
 
Joko Tingkir lantes mindahke [[kraton]] Demak neng Pajang lan mbangun [[Kasultanan Pajang]]. Joko Tingkir nyandang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
 
8.964

besutan