Kasultanan Demak: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  13 taun kepungkur
Arya Penangsang munggah dadi panguasa ning uga ditentang akeh wong antarane Adipati Pajang yaiku [[Joko Tingkir]]. [[Joko Tingkir]] sing uga mantu Sultan Terenggono ngerasa yen istrine luwih nduwe hak tahta kasultanan tinimbang Arya Penangsang, Joko Tingkir lantes mbangun koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasil nyingkirake Arya Penangsang lan Kasultanan Demak akhire ambruk.
 
Joko Tingkir lantes mindahkembangun [[kratonKasultanan Pajang]], dhaerah Demak nengdadi Pajangbagian lan mbangun [[Kasultanan Pajang]]. Joko Tingkir nyandang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
 
8.964

besutan