Kasultanan Demak: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
*[[Pati Unus]] 1518 - 1521
*[[Sultan Trenggana]] 1521 - 1546
*[[Sunan PrawotoPrawata]] 1546 - 1561
*[[Arya Penangsang]] 1561
 
==Demak ambruk==
Sepeninggal Sultan Trenggana taun 1546 neng peperangan penaklukan dhaerah [[Pasuruan]], tahta Demak dadi rebutan. [[Sunan Prawoto]]Prawata sing munggah dadi Sultan ditentang akeh wong termasuk Adipati-Adipati, antarane [[Pangeran Seda Lepen]] adine Sultan Trenggana. Adipati Jipang yaiku Arya Penangsang uga sing melu nentang Sunan PrawotoPrawata. Sunan PrawotoPrawata akhire tewas dening Aria Penangsang.
 
Arya Penangsang munggah dadi panguasa ning uga ditentang akeh wong antarane Adipati Pajang yaiku [[JokoJaka Tingkir]]. [[JokoJaka Tingkir]] sing uga mantu Sultan TerenggonoTerenggana ngerasa yen istrine luwih nduwe hak tahta kasultanan tinimbang Arya Penangsang, JokoJaka Tingkir lantes mbangun koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki brasil nyingkirake Arya Penangsang lan Kasultanan Demak akhire ambruk.
 
JokoJaka Tingkir mbangun [[Kasultanan Pajang]], dhaerah Demak dadi bagian Kasultanan Pajang. JokoJaka Tingkir nyandang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
 
8.964

besutan