Claude Monet: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
bot Mengubah: uk:Клод Моне; kosmetik perubahan
c (bot Mengubah: uk:Клод Моне; kosmetik perubahan)
| training =
| movement = [[Impressionisme]]
| works = [[Impression, Sunrise]]<br />[[Rouen cathedral (Monet painting)|Rouen Cathedral series]]<br />[[London Parliament (Monet painting)|London Parliament series]]<br />[[Water Lilies]]<br />[[Haystacks (Monet)|Haystacks]]
| patrons =
| awards =
Ing watara taun 1871 dumugi taun 1878 Monet mapan wonten ing [[Argenteuil]], dhusun ing Seine ing sacelakipun Paris. Ing mriki kathah karya paling saénipun dipunasilaken.
 
[[ImageGambar:Claude Monet, Impression, soleil levant, 1872.jpg|thumb|right|275px|''[[Impression, Sunrise]] (Impression, soleil levant)'' ([[1872]]/[[1873]]).]]
Nalika dhateng Paris malih, watara taun [[1872]] - [[1873]] piyambakipun nglukis ''[[Impression, Sunrise]] (Impression, soleil levant)'' ingkang nggambaraken pamandhangan [[Le Havre]]. lukisan puniki dipuntampilaken ing pamèran Impresionis sepisanan taun [[1874]] lan dumugi sapuniki dados kolèksi [[Musée Marmottan-Monet]], Paris. Saking sesirah ingkang sejatosipun namung asal pilih puniki, Kritikus Louis Leroy maringi sindiran "Kaum Impresionis", ingkang salajengipun malah misuwur minangka identitas utaminipun.
 
{{Artikel Dhasar}}
{{bio-stub}}
 
[[Kategori:Lair 1840]]
[[Kategori:Pati 1926]]
[[tl:Claude Monet]]
[[tr:Claude Monet]]
[[uk:Моне Клод Моне]]
[[uz:Claude Monet]]
[[vi:Claude Monet]]
38.561

besutan