Kabupatèn Barito Kidul: Béda antara owahan

1.401 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Anyar, durung rampung.)
 
| web=[http://www.baritoselatankab.go.id/ www.baritoselatankab.go.id]
}}
'''Kabupatèn Barito Kidul''' iku sawijining [[kabupatèn]] ing [[Provinsi]] [[Kalimantan Tengah]], [[Indonésia]]. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing [[Buntok]], kabupatèn iki nduwè motto ''Dahani Dahanai Tuntung Tulus'', sing artiné : ''slamet, santosa, adil lan makmur nganthi sak terusé''.
 
 
 
==Geografis==
Kabupatèn Barito Kidul dumunung ana ing sisih [[Kulon]] Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 8.830,00 km2, ing sajroning koordinat 1°20' — 2°35' [[Lintang Kidul]] lan 114° — 115° [[Bujur Wétan]].
 
===Wewengkon===
Wates wewengkon [[Kabupatèn Barito Kidul]] yaiku :
{{Wates LKKW
|lor=[[Kabupatèn Barito Lor]]
|kidul=[[Kabupatèn Barito Wétan]] lan Provinsi [[Kalimantan Kidul]]
|kulon=[[Kabupatèn Kapuas]]
|wétan=Kabupatèn Barito Wétan lan Provinsi Kalimantan Kidul
}}
 
===Kecamatan===
Kabupatèn iki nduwè 6 [[kecamatan]], yaiku :
#[[Dusun Hilir, Barito Kidul|Dusun Hilir]]
#[[Dusun Kidul, Barito Kidul|Dusun Kidul]]
#[[Dusun Lor, Barito Kidul|Dusun Lor]]
#[[Gunung Bintang Awai, Barito Kidul|Gunung Bintang Awai]]
#[[Jenamas, Barito Kidul|Jenamas]]
#[[Karau Kuala, Barito Kidul|Karau Kuala]]
 
==Pedunung==
Okèhé pedunung miturut proyeksi kanggo taun 2007 yaiku 124.250 jiwa, pedunung lanang okèhé 63.263 jiwa lan sing wedhok okèhé 60.987 jiwa.
*Kecamatan sing paling [[okèh]] pedunungé yaiku Dusun Kidul, okèhé 67.488 jiwa.
*Kecamatan sing paling [[sithik]] pedunungé yaiku Jenamas, okèhé 2.672 jiwa.
*Kecamatan sing paling [[padhet]] pedunungé yaiku Dusun Kidul, padheté 25,6 jiwa/km<sup>2</sup>.
*Kecamatan sing paling [[arang]] pedunungé yaiku Dusun Kidul, padheté 8,1 jiwa/km<sup>2</sup>.
 
 
6.102

besutan