Kebon Botani Ballarat: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
}}
 
'''Kebon Botani Ballarat''' iku sawijining [[kebon botani]] sing dumunung ana ing bagéan [[kulon]] pesisir saka papan wisata [[Tlaga Wendouree]], ing [[Ballarat, Victoria|Ballarat]], [[Victoria, Australia|Victoria]], [[Australia]], sing duweni jembar 40 [[hektar]] lan dipébrang dadi 3 daerah yang beda-beda. Bagéan tengahée njupuk modhèe éra jaman [[Victorian era|Victorian]]. Bagéin liyané yakuwi taman kabuka sing kerep dikenal kanthi julukan ''North dan South Gardens''. Kebon iki lagi wae ngrayakake ambal warsa sing kaping 150 taun utawa sing dikenal kanthi istilah ''sesquicentenary'', ing taun [[2007]].<ref>[http://www.abc.net.au/ballarat/stories/s2046496.htm Ballarat botanical gardens sesquicentenary podtour. 28 Sep 2007. ABC Ballarat. (Australian Broadcasting Corporation)<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
Kebon iki uga nduwèni konservasi omah kaca sing gedhé, monumèn [[Perang Donya II]] lan sawijining paviliun sing isi reca-reca paninggalan jaman biyèdn. Daerah konservasi kuwi, uga dadi omah saka kolèksi reca-reca Stoddart, sing sak durunge kasebar ing kebon lan nembéb dikumpulaké ing sajeronéd ruangan khusus ing taun [[1980]]an kanggo ngindari tindakan-tindakan sing ngrusak (vandalisme).
204

besutan