Kebon Botani Batumi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
}}
 
'''Kebun Botani Batumi''' ({{lang-ka|ბათუმის ბოტანიკური ბაღი}}) kuwi sawijining [[kebon botani]] sing duweni jembar 111 hektar, lan manggon ora kurang 9 Km arah [[Lor]] saka [[kutha]] [[Batumi]], Ibukota [[Ajaria|Republik Otonomi Adjara]], [[Georgia]]. Kebon iki manggon ing daerah sing luwih dikenal dengan jeneng ''{{lang-ru|Mtsvane Kontskhi}}'' sing artine “Tanjung sing Ijo” ing pesisir [[LautSegara HitamIreng]], lan kebon kuwi termasuk salah sawijining [[kebon botani]] sing paling gedhe ing bekas negara [[Uni Soviet]].<ref>{{Ru icon}} [http://gatchina3000.ru/great-soviet-encyclopedia/bse/100/887.htm Батумский ботанический сад]. The Great Soviet Encyclopedia, 3rd edition ([[1969]] – [[1978]]). Diakses pada [[23 September]], [[2007]]</ref>
 
[[Kebon botani]] iki diwiwiti ambek seorang [[botanis]] [[Rusia]], Andrey Nikolayevich Krasnov ([[1862]] - [[1914]]), sedhulur lanang saka [[Jendral]] [[Pyotr Krasnov]], ing taun [[1880]]an lan resmine dibukak ing [[3 November]], [[1912]]. Pas mbangun kebon iki , dewekne direwangi ambek loro tenaga ahli perkebunan lan dekorator, sing karo-karone berkebangsaan [[Perancis]], D’Alphonse lan Georgian Yason Gordeziani. Andrey Nikolayevich Krasnov tilar ing taun [[1914]] lan disare-ake ing njero kebune sing dadi pesareane lan majang reca dewekne.<ref>[http://www.batumi.ge/ge/?page=show&sec=31 Situs Resmi Batumi.] Diakses pada [[23 September]], [[2007]].</ref>
204

besutan