Kebon Botani Batumi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Kebon botani]] iki diwiwiti ambek seorang [[botani|botanis]] [[Rusia]], Andrey Nikolayevich Krasnov ([[1862]] - [[1914]]), sedhulur lanang saka [[Jendral]] [[Pyotr Krasnov]], ing taun [[1880]]an lan resmine dibukak ing [[3 November]], [[1912]]. Pas mbangun kebon iki , dewekne direwangi ambek loro tenaga ahli perkebunan lan dekorator, sing karo-karone berkebangsaan [[Perancis]], D’Alphonse lan Georgian Yason Gordeziani. Andrey Nikolayevich Krasnov tilar ing taun [[1914]] lan disare-ake ing njero kebune sing dadi pesareane lan majang reca dewekne.<ref>[http://www.batumi.ge/ge/?page=show&sec=31 Situs Resmi Batumi.] Diakses pada [[23 September]], [[2007]].</ref>
 
Selama dalam bagian saka pamaréntahan [[Uni Soviet]], kebon ini dikembangke lan dibangun luwih apik, lan sejak taun [[1925]], dadi pusat institusi nggo nyinauni budaya [[Kaukasus]] sub-tropis maritim.Saiki, kebon iki dipébrang dadi sanga daerah bagian kembang, Caucasian ''humid subtropics'', [[Asia Tenggara]], [[Selandia Baru]], [[Amérika_Kidul]], [[Himalaya]], [[Mexico]], [[Australia]], lan [[LautSegara Tengah]]. Kebon iki duweni koleksi ora kurang saka 2037 taksonomi saka “ligneous plants”, dimana 104te asale saka Caucasian .<ref>[http://www.apsny.ge/upload/Invest_in_Adjara.pdf Invest in Adjara]. Government of the Autonomous Republic of Adjara. Batumi, [[2007]]. Accessed on [[23 September]], [[2007]].</ref>Kebon ini sak durunge dioperasiake ambek bagian Akademi Keilmuan Georgia, lan semenjak taun [[2006]], dikelola ambek badan independen.
 
== Referensi ==
204

besutan