Oyod: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(oyot iku bagian saka tanduran sing ora nduwe godhong)
 
Ing tanduran vaskuler, oyot iku salah siji organ tanduran sing biasane kependhem ing ngisor lapisan tanah. Hal iki dudu pakem, amarga ana oyot sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan tanah) utawa aerating (tuwuh sakndhuwure tanah utawa terutama ing ndhuwur banyu). Opo meneh, batang sing biasane mulai nang ngisor tanah iku uga ora mesthi (delok rhizome). Dadi, mendingan ngartekake oyot dadi bagian saka awak tanduran sing ora ono godhong e, and therefore also lacks nodes. There are also important internal structural differences between stems and roots.
 
TheBagian firstoyot rootsing thatmetu comespisanan fromsoko abatang plantkasebut is called the radicleradikel. TheFungsi twoutama majoroyot functions of roots areyaiku 1) absorptionnyedot ofbanyu waterlan andnutrien inorganicinorganik nutrients andlan 2) anchoringnebakke ofawak thetanduran planting body to the groundtanah. InKanggo responsetanggepane tokonsentrasi the concentration of nutrientsnutrisi, rootsoyot alsouga synthesisecytokinin cytokininsintetis, which actssing asnduweni atugas signalkanggo asngabani tosakpiro howcepete fastoyot thecilik shootsliyane caniso growtuwuh. RootsOyot oftenbiasane functionnduweni infungsi storagekagem ofnyimpen foodpanganan andlan nutrientsnutrien. The roots of most vascular plant species enter into symbiosis with certain fungi to form mycorrhizas, and a large range of other organisms including bacteria also closely associate with roots. The parts of a root are the xylem, the epidermis, the cortex, the root cap, the root hairs, the phloem, and the cambium.
2

besutan