Kutub Lor: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
bot Menambah: oc:Pòl Nòrd; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: krc:Шимал полюс)
c (bot Menambah: oc:Pòl Nòrd; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Arctic Ocean.png|thumb|275px|Kutub Lor lan Samudra Arktik]]
[[Gambar:Noaa3-2006-0602-1206.jpg|thumb|275px|Pemandhangan ing Kutub Lor]]
 
'''Kutub Lor''' kuwi titik paling lor [[Bumi]], bisa didhéfinisèkaké jroning patang cara kang béda-béda. Nanging mung loro cara pisanan sing umum digunakaké. Senadyan mangkono dhéfinisi sing paling umum yakuwi Kutub Lor dumunung ing [[Samudra Arktik]].
 
# '''Kutub Lor Geografis''', uga dikenal minangka '''[[Lor Sejati]]''', kuwi titik lor ing poros rotasi Bumi ketemu lumahing bumi.
# '''Kutub Lor Magnetik''' kuwi titik lor [[médhan geomagnetik]] vertikal, yaiku ''dip'' yakuwi 90°.
# '''Kutub Lor Geomagnetik''' kuwi kutub lor saka [[momen dipole]] medan geomagnetik Bumi.
== Delengen uga ==
 
* [[Antartika|Kutub Kidul]]
* [[Samudra Arktik]]
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.arctic-council.org Arctic Council]
* [http://www.northernforum.org The Northern Forum]
* [http://www.arctic.noaa.gov/gallery_np.html North Pole scenery observed by Web Cams]
* [http://www.arctic.noaa.gov/essay_untersteiner3.html The short Arctic summer of 2004]
* [http://www.arctic.noaa.gov/essay_untersteiner2.html The puzzling Arctic summer of 2003]
* [http://www.arctic.noaa.gov/faq.html FAQ on the Arctic and the North Pole]
* [http://www.monolith.com.au/travel/polar_contro.html Polar Controversies Still Rage] artikel oleh Roderick Eime
 
 
{{Tlatah ing donya}}
{{geo-stub}}
 
{{Link FA|fr}}
[[Kategori:Navigasi]]
[[Kategori:Arktik]]
 
{{Link FA|fr}}
 
[[an:Polo Norte]]
[[nn:Nordpolen]]
[[no:Nordpolen]]
[[oc:Pòl Nòrd]]
[[pl:Biegun północny]]
[[pt:Polo Norte]]
40.537

besutan