Ruwatan: Béda antara owahan

371 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
Ruwatan iku maknane mbale'ake neng keadaan sedurunge, maksude keadaan saiki sing kurang apik dibale'ake neng keadaan sudungunge sing apik. Makna liya ruwatan yaiku mbebasake wong utawa barang utawa desa saka ancaman bencana sing kemungkinan bakal kedadiyan dadi isa dianggep yen upacara adat iki sejatine kanggo tolak bala utawa mbuang sial.
 
1.Sejarah
==Sajarah==
Upacara adat iki asale saka crita [[Bathara Kala]] yaiku [[buto]] sing doyan mangan [[menungsa]]. Bathara Kala iku putra [[Bathara Guru]] utawa putu para [[dewa]].
 
Jinis menungsa sing disenengi Bathara Kala yaiku:
*Bakal ngalami penderitaan utawa [[sukerta]]
*Sing lair tunggal utawa [[ontang-anting]]
*[[Kembangkembang sepasang]] utawa kembar
*[[Sendang apit pancuran]] utawa lanang, wadon, lanang, uga
*[[uger-uger lawang]] utawa anak loro lanang kabeh
 
Inti critane, wektu Bathara Guru lagi mesra-mesraan karo Bathari Uma (permaisurine) neng [[kayangan]], ning mesra-mesraan iku gagal dilanjutake nganti nglakoni [[hubungan kelamin]]. Bathara Guru sing wis ora kuat nahan napsune akhire metu spermane ([[orgasme]]) lan muncrat neng [[segara]] tur njelma dadi si buto Bathara Kala.
 
==Sesajen==
Naraguna anonim