Ruwatan: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
''' Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]]jawa sing tujuane kanggo mbebasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bahaya. Inti upacara ruwatan iki sejatine [[ndonga]], mohon perlindungan marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bahaya-bahaya umpamane [[bencana alam]] lan liyane, uga ndonga mohon pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asale saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifate sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaike karo ajaran [[agama]].
 
1.Makna
 
Ruwatan iku maknane mbale'ake neng keadaan sedurunge, maksude keadaan saiki sing kurang apik dibale'ake neng keadaan sudungunge sing apik. Makna liya ruwatan yaiku mbebasake wong utawa barang utawa desa saka ancaman bencana sing kemungkinan bakal kedadiyan dadi isa dianggep yen upacara adat iki sejatine kanggo tolak bala utawa mbuang sial.
 
12.Sejarah
 
Upacara adat iki asale saka crita Bathara Kala yaiku buto sing doyan mangan menungsa. Bathara Kala iku putra Bathara Guru utawa putu para dewa.
 
 
3.Sesajen
 
Sesajen sing disiapake kanggo upacara adat iki antarane:
*Kain pitung werna
Naraguna anonim