Ruwatan: Béda antara owahan

331 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c (Suntingan 125.163.237.212 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning 202.155.21.199)
(→‎Sajarah: typo)
 
==Sajarah==
Upacara adat iki asaleasalé saka critacarita [[Bathara Kala]] yaiku [[butobuta]] sing doyan mangan [[menungsa]]. Bathara Kala iku putra [[Bathara Guru]] utawa putu para [[dewadéwa]].
 
Jinis menungsa sing disenengi Bathara Kala yaiku:lan dikuwatiraké ngalami [[sukerta]]
yaiku:
*Bakal ngalami penderitaan utawa [[sukerta]]
*Sing lair tunggal utawa [[ontang-anting]]
*[[Kembang sepasang]] utawa kembar
*[[SendangSendhang apit pancuran]] utawa lanang, wadon, lanang, uga
*[[ugerUger-uger lawang]] utawa anak loro lanang kabehkabèh
 
Inti critane, wektu Bathara Guru lagi mesra-mesraan karo Bathari Uma (permaisurine) neng [[kayangan]], ning mesra-mesraan iku gagal dilanjutake nganti nglakoni [[hubungan kelamin]]. Bathara Guru sing wis ora kuat nahan napsune akhire metu spermane ([[orgasme]]) lan muncrat neng [[segara]] tur njelma dadi si buto Bathara Kala.
 
==Sesajen==
78.625

besutan