Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

274 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
(→‎Wacan: + wacan liya)
 
==Struktur basa==
Minangka alat komunikasi, stuktur basa Jawa katata jroning [[aksara]] lan [[tembung]] sing karangké dadi [[ukara]], kanthi migatèkaké paugeran kang gumathok miturut konsèpsi dhasar ing dhuwur. Kanggo milah struktur basa kanthi luwih jero dipigunakaké sawetara èlmu sing tansah dipatrapaké nalika nyinau basa, yakuwi antara liya:
* [[Widya aksara]] (''fonologi'')
* [[Widya tembung]] (''morfologi'')
* [[Widya ukara]] (''sintaksis'')
* [[Widya makna]] (''semantik'')
 
==Undha-usuk basa==
78.624

besutan