Tembung kriya: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+
(a)
 
(+)
'''Tembung kriya''' (jroning [[Basa Indonésia]]: ''kaya kerja'' utawa ''verba''), iku kabèh tembung sing nyatakaké splah bawa, tingkah laku utawa tumandang gawé, ngayahi pegawéyan<ref>'''''Paramasastra Bahasa Jawa''''', DR. Aryo Bimo Setiyanto, S.H.</ref>. Jroning tata ukara, tembung kriya kuwi sing dadi wasesa (''predikat''). Umpamané linggih, mangan lan sapanunggalané.
 
Tembung kriya bisa dibédakaké:
78.625

besutan