Yves Leterme: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
bot Mengubah: la:Ivus Leterme; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: ar:إيف ليتريم)
c (bot Mengubah: la:Ivus Leterme; kosmetik perubahan)
!colspan="3"|'''Yves Leterme'''
|-
|colspan="3" style="text-align:center;"|<br />Yves Leterme
|-
|'''Miyos'''||[[Wervik]], [[6 Oktober]] [[1960]]
|-
|}
[[fileGambar:Yves Leterme 01.jpg|thumb|Yves Leterme]]
'''Yves Camille Désiré Leterme''' (lair ing [[Wervik]], [[6 Oktober]] [[1960]]) iku sawijining pulitikus Belgia, anggota Partai Kristen Démokrat Flandria ([[CD&V]]), lan wiwit [[20 Maret]] [[2008]] dadi [[Daftar Perdana Menteri Belgia|Perdana Menteri]] Belgia. Sadurungé dhèwèké wis dadi Wakil Perdana Menteri lan Menteri Keuangan, Réformasi Institusional, Perhubungan saha Urusan Segara Lor ing pamaréntahan féderal Belgia. Dhèwèké uga tau dadi Perdana Menteri Flandria lan Menteri Pertanian lan Perikanan Flandria.
 
Yves Leterme iku salah sijining pilihan sing arep diangkat dadi Perdana Menteri Belgia sawisé pemilu ing taun 2007. Ing tanggal [[26 Juni]] [[2007]], dhèwèké ngundhur dhiri saka jabatan Perdana Menteri Flandria lan diganti déning Kris Peeters. Ing tanggal 16 Juli 2007, Leterme ditunjuk dadi formatur koalisi pamaréntahan anyar. Nanging nganti tanggal 1 Desember 2007 ora bisa-bisa. Wusanané dhèwèké diangkat dadi Perdana Menteri ing tanggal 20 Maret 2008.
 
== Latar wuri ==
Yves Leterme iku lair ing Wervik cedhak wates antara [[Prancis]] lan [[Belgia]]. Bapané wong [[Walonia]] sing [[basa Prancis|abasa Prancis]] kamangka ibuné wong [[Flandria]] sing [[basa Walanda|abasa Walanda]]. Yves dhéwé bisa loro-loroné. Yves dididik mawa agama Katulik.
 
 
{{DEFAULTSORT:Leterme, Yves}}
 
[[Kategori:Perdana Menteri Belgia]]
[[Kategori:Lair 1960]]
[[ja:イヴ・ルテルム]]
[[ko:이브 르테름]]
[[la:IvoIvus Leterme]]
[[lb:Yves Leterme]]
[[li:Yves Leterme]]
40.620

besutan