Garung, Wanasaba: Béda antara owahan

2.007 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+
(+)
|}
 
[[Gambar:Peta Kecamatan Garung.pdf|thumb|175px|Peta Kecamatan Garung]]
'''Kecamatan Garung''' iku salah siji saka 15 [[kecamatan]] ing [[kabupatèn]] Wanasaba (Wonosobo), provinsi [[Jawa Tengah]], [[Indonésia]]. Kecamatan iki dumunung ing koordinat antara 70 15’ 20’’ nganti 70 18’ 00’’ Lintang Kidul (LK) lan 1090 53’ 52” nganti 1090 59 52’’ Bujur Wétan (BW), leté watara 8 km saka ibukutha Kabupatèn Wanasaba lan 129 km saka ibukutha Provinsi Jawa Tengah (Semarang), minangka jalur utama tukuju obyèk wisata [[Gunung Dieng]] (''Dieng Plateau''). Jembar wewengkon Kecamatan Garung 5.122,03 ha (512,20 km) utawa 0,05 % saka jembaré wewengkon Kabupatèn Wanasaba. Kecamatan iki wewatesan<ref>[http://www.wonosobokab.go.id/dokumen/wonosobo_dalam_angka_2009/KECAMATAN/garung/narasi.pdf Profil kecamatan Garung]</ref>:
{{Wates LKKW
|lor=Kecamatan [[Kejajar, Wanasaba|Kejajar]]
|kidul=Kecamatan [[Majatengah, Wanasaba|Majatengah]]
|kulon=Kecamatan [[Majatengah, Wanasaba|Majatengah]]
|wétan=Kecamatan [[Kejajar, Wanasaba|Kejajar]]
}}
 
==Geografi lan demografi==
'''Kecamatan Garung''' iku salah siji [[kecamatan]] ing [[kabupatèn]] Wanasaba (Wonosobo), provinsi [[Jawa Tengah]], [[Indonésia]].
Kecamatan iki dumunung ing koordinat antara 70 15’ 20’’ nganti 70 18’ 00’’ Lintang Kidul (LK) lan 1090 53’ 52” nganti 1090 59 52’’ Bujur Wétan (BW), leté watara 8 km saka ibukutha Kabupatèn Wanasaba lan 129 km saka ibukutha Provinsi Jawa Tengah (Semarang). Jembar wewengkon Kecamatan Garung 5.122,03 ha (512,20 km) utawa 0,05 % saka jembaré wewengkon Kabupatèn Wanasaba<ref>[http://www.wonosobokab.go.id/dokumen/wonosobo_dalam_angka_2009/KECAMATAN/garung/8kelompokdata.pdf Wanasaba dalam angka]</ref>. Komposisi tata guna lahan arupa lahan sawah 288,76 ha (5,64 %), tanah garing 3.635,62 ha (70,98 %), alas negara 841,11 ha (16,42 %), Perkebunan Negara/swasta 109,45 ha (2,14 %) lan lahan liya 247,09 ha (4,82 %).
 
Cacahing pedunung taun ana 2008 50.363 jiwa lan ing taun 2009 ngalami penambahan dadi 51.384 jiwa utawa tuwuh watara 1.02 %/taun.
 
== Désa-Désa ==
Sacara administratif kecamatan Garung dumadi saka 14 désa lan 1 kelurahan, yaiku<ref>[http://sirusa.bps.go.id/doc/MFD.pdf Sirusa BPS 2007: Data kelurahan/désa ing Kecamatan Garung]</ref>:
*Garung, kodhe désa: 330712001
*Gemblengan, kodhe désa: 330712003
{{Kabupatèn Wanasaba}}
{{Jawa Tengah}}
 
 
 
[[Kategori:Kabupatèn Wanasaba]]
78.625

besutan